Sernik dyniowy z kremem kokosowym

Przepis


SKŁADNIKI
Bezglutenowy spód:
120 g mąki ryżowej
20 g mąki ziemniaczanej
20 g kakao
30 g ksylitolu lub erytrytolu
szczypta soli morskiej
120 g masła
1 żółtko
30 ml mleka


Masa serowo-dyniowa:

750 g ricotty
400 g dyni piżmowej
100 g ksylitolu lub erytrytolu
3 jajka + 1 białko
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka cynamonu
½ kardamonu
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
¼ łyżeczki goździków


Krem kokosowy:
1 puszka mleka kokosowego
2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu
1 laska wanilii

Dodatki:
½ łyżeczki cynamonu
garść orzechów włoskich
garść orzechów laskowych
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤