Sernik dyniowy z kremem kokosowym
źródło inspiracji: http://www.food2.pl/2017/09/Sernik-Dyniowy.html
Przepis
SKŁADNIKI
Bezglutenowy spód:
120 g mąki ryżowej
20 g mąki ziemniaczanej
20 g kakao
30 g ksylitolu lub erytrytolu
szczypta soli morskiej
120 g masła
1 żółtko
30 ml mleka
Masa serowo-dyniowa:
750 g ricotty
400 g dyni piżmowej
100 g ksylitolu lub erytrytolu
3 jajka + 1 białko
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka cynamonu
½ kardamonu
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
¼ łyżeczki goździków
Krem kokosowy:
1 puszka mleka kokosowego
2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu
1 laska wanilii
Dodatki:
½ łyżeczki cynamonu
garść orzechów włoskich
garść orzechów laskowych
Skomentuj inspiracje: