Raffaello z adwokatem

Przepis


Biszkopt:

6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ubić pianę z białek,dodać cukier i po jednym żółtku.Na końcu delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok 30 min w temp. 170 st.C.

Ciasto kokosowe:

5 białek
3/4 szklanki cukru
20 dag wiórków kokosowych
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ubić pianę z białek,dodać cukier.Następnie wmieszać delikatnie kokos,mąki i proszek do pieczenia. Piec ok 20 min w temp.180 st.C.

Masa 1:

3 żółtka
3 łyżki cukru
1 szklanka mleka
25 dag masła
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3-4 łyżki kawy cappuccino waniliowej

Żółtka,mąkę dobrze roztrzepać z cukrem - ugotować budyń na mleku.
Masło utrzeć,dodać przestudzony budyń,na końcu suchą kawę cappuccino. Gotową masę podzielić na 2 części.

Masa 2:

1/2 l śmietany kremówki
2 śmietany "Śnieżka"
1 szklanka adwokata
duża paczka biszkoptów
2 łyżki wiórków kokosowych
1 biała czekolada
3 łyżki mleka
1-2 łyżeczki żelatyny

Białą czekoladę rozpuścić z 1 łyżką mleka.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach mleka.
Śmietanę kremówkę ubić ze Śnieżką,dodać szklankę adwokata,pokruszone biszkopty oraz wiórki kokosowe. Na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę oraz żelatynę - wymieszać.

Przełożenie ciasta:
Biszkopt + 1/2 masy 1 + ciasto kokosowe + 1/2 masy 1 + masa 2 + wierzch obficie posypać wiórkami
@Anna
następna inspiracja ➤

Dołącz do naszej grupy facebookowej

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤