Arbuzowiec -ciasto

Przepis


Biszkopt
6 jajek
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao


Masa budyniowa
1 l mleka
2 budynie śmietankowe lub waniliowe z cukrem
200 g masła
Masa arbuzowa
1 kg arbuza
2 galaretki truskawkowe
2 łyżki cukru
Polewa
100 g czekolady mlecznej
200 g śmietany kremówki
1 łyżka kakao
Śmietanę mocno podgrzać, zdjąć z palnika i dodać kakao oraz pokruszoną czekoladę.
Wszystko dokładnie wymieszać do momentu aż polewa będzie gładka.


Składanie ciasta
1 blat ciasta
1/2 masy budyniowej
masa arbuzowa
1/2 masy budyniowej
blat ciasta
polew

następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤