Nutella z awokado i banana
źródło inspiracji: http://www.kuchniaupoli.pl/nutella-awokado-banana/
Przepis
Domowa, zdrowa i odchudzona nutella na bazie awokado i banana. Krem czekoladowo orzechowy błyskawiczny i prosty w przygotowaniu. Idealny nie tylko z pieczywem, ale wspaniale będzie się komponował z placuszkami na słodko lub naleśnikami. Przyznam szczerze, że ja wyjadam go po prostu łyżeczką.
Składniki
dojrzałe awokado
dojrzały duży banan
garść orzechów laskowych, włoskich
gorzkie kakao 2 kopiaste łyżki
cukier trzcinowy, syrop z agawy, stewia lub miód
Przygotowanie:
Mocno dojrzałe awokado przepoławiamy i usuwamy pestkę, wydrążamy łyżką. Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy awokado z bananem, dodajemy mielone orzechy i kakao, ponownie miksujemy. Dosładzamy do smaku. Krem czekoladowy przekładamy do słoiczka i chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Smacznego.
@Paulina
Skomentuj inspiracje: