Nutella z awokado i banana

Przepis


Domowa, zdrowa i odchudzona nutella na bazie awokado i banana. Krem czekoladowo orzechowy błyskawiczny i prosty w przygotowaniu. Idealny nie tylko z pieczywem, ale wspaniale będzie się komponował z placuszkami na słodko lub naleśnikami. Przyznam szczerze, że ja wyjadam go po prostu łyżeczką.


Składniki

dojrzałe awokado
dojrzały duży banan
garść orzechów laskowych, włoskich
gorzkie kakao 2 kopiaste łyżki
cukier trzcinowy, syrop z agawy, stewia lub miód
Przygotowanie:

Mocno dojrzałe awokado przepoławiamy i usuwamy pestkę, wydrążamy łyżką. Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy awokado z bananem, dodajemy mielone orzechy i kakao, ponownie miksujemy. Dosładzamy do smaku. Krem czekoladowy przekładamy do słoiczka i chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.

Smacznego.
@Paulina
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤