MUS CZEKOLADOWY Z CHILI

Przepis


Przygotowanie:

Czekoladę łamiemy na cząstki, rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej, dodajemy szczyptę ostrego chili, dokładnie mieszamy i studzimy (musi pozostać płynna). Jajka myjemy i każde z nich zanurzamy na kilka sekund w szklance z wrzątkiem. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, aż staną się puszyste i białe i delikatnie mieszamy z ostudzoną, płynną czekoladą. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do czekoladowej masy stopniowo dodajemy ubite białka, delikatnie mieszając łyżką lub silikonową łopatką. Przekładamy mus do małych miseczek i schładzamy w lodówce min. kilka godzin (najlepiej całą noc). Przed podaniem możemy udekorować wiórkami czekoladowymi.
@Aleksandra
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤