Tarta kokosowa z chia bez cukru, bez glutenu, wegańska

Przepis


Tarta kokosowa z chia bez cukru, bez glutenu, wegańska
Składniki:
Spód:
2 szklanki wiórków kokosowych
1/3 szklanki mąki kokosowej
120g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej
2 łyżki syropu z agawy
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
Nadzienie:
2 puszki mleczka kokosowego (każda po 400ml)
7 łyżek syropu z agawy
szczypta soli
50g mąki kukurydzianej
4 łyżki nasion chia
1 i 1/2 łyżki oleju kokosowego
kropla pasty waniliowej lub ekstrakt z wanilii
Wierzch:
płatki kokosowe do posypania lub wiórki kokosowe
około 300-400g świeżych owoców (truskawki, maliny, jagody, jeżyny, kiwi)
bratki do ozdoby
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤