Nadziewane ciasteczka z czekoladą i migdałami

Przepis


Nadziewane ciasteczka z czekoladą i migdałami
Składniki na około 22 sztuki:
Ciasto:
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej)
1/4 szklanki zmielonych migdałów
1/4 szklanki kakao bez cukru
2/3 szklanki jasnego brązowego cukru
1 opakowania cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g
szczypta soli
230g schłodzonego masła
120ml mleka
Nadzienie:
120g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% połamanej na kawałeczki
130ml śmietanki kremówki 36%
2-3 łyżki zmielonych migdałów
Dodatkowo:
około 200g mlecznej czekolady (lub 100g mlecznej i 100g białej czekolady)
1 jajko roztrzepane widelcem
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤