ciasto czekoladowe Marysieńka

Przepis


Ciasto Marysieńka
składniki na biszkopt:
7 jaj wielkość L
3/4 szklanki cukru
150 g mąki tortowej
4 łyżki kakao
1 szczypta soli
składniki na ciasto orzechowe:
5 dużych białek
3/4 szklanki cukru
250 g orzechów włoskich
1 łyżka maki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 szczypta soli
składniki na krem:
750 ml mleka
2 duże cukry waniliowe
5 dużych żółtek
1/2 szklanka cukru
2,5 łyżki skrobi ziemniaczanej
kostka masła
składniki na polewę:
125 g masła
1/2 szklanki cukru pudru
4 łyżki kakao
4 łyżki mleka
a ponadto:
zimna kawa z 2 łyżeczek – na poncz
wiórki kokosowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤