Szarlotka idealna

Przepis


Składniki:
500 g mąki typu krupczatka do ciast kruchych firmy Lubella
250 g zimnego masła lub margaryny
2 żółtka
1/2 szklanki cukru ( w filmiku jest błąd- nie patrzcie, że dodaje się na nim 2 szklanki cukru do ciasta)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
Dodatkowo:

2 litrowe słoiki jabłek prażonych (ja użyłam przetworów z tamtego roku)
lub własnoręcznie zrobione jabłka prażone:

3 kg jabłek np. szara reneta
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru (ilość cukru do masy jabłkowej zależy od ogólnej słodkości jabłek)
1 łyżeczka cynamonu
cukier puder do oprószenia (po upieczeniu)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤