Ciasto "Użądlenie pszczoły"

Przepis


Składniki: ( na formę o wym. 22 x 32cm )

kruche ciasto:

400 g mąki tortowej
250 g zimnego masła
2/3 szklanki cukru pudru
2 żółtka
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia

krem budyniowy: (można zastąpić ulubioną masą karpatkową)

6 żółtek
2 szklanki mleka
220 ml śmietanki 30%
150 g cukru
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (można zastąpić cukrem wanilinowym)
1 pełna łyżka mąki pszennej
3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
220 g masła w temp. pokojowej
karmelizowane migdały:

70 g cukru pudru
70 g miodu
70 g śmietanki 30%
100 g masła
200 g płatków migdałów
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤