Ciasto cappuccino z nutellą na herbatnikach

Przepis


Składniki:
Krem:
5 łyżeczek żelatyny
1/3 szklanki wody w temperaturze pokojowej
300g nutelli
600g śmietanki kremówki 36%
2-3 łyżki cukru pudru
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukru wanilinowego 16g
1 torebka kawy cappuccino w proszku (saszetka 10g), użyłam o smaku orzechowym
100ml gorącej wody
Do nasączenia:
1 torebka kawy cappuccino w proszku (saszetka 10g), użyłam o smaku orzechowym
80-100ml gorącej wody
4 łyżki likieru migdałowego lub kawowego (użyłam Kahlua)
Dodatkowo:
około 400-450g herbatników
kawa cappuccino w proszku do posypania ciasta
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤