Letni tort porzeczkowy

Przepis


Składniki na biszkopt:
2 jajka
60 g cukru
60 g mąki pszennej
1 łyżeczka cukru waniliowego

Poncz:
3 łyżki mocnej herbaty
3 łyżki likieru z czarnej porzeczki Cassis

Masa z czarnej porzeczki:
300g obranej czarnej porzeczki
150 g zagęszczonego słodzonego mleka
250 g serka mascarpone
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżeczki żelatyny

Masa z czerwonej porzeczki:
250 g obranej czerwonej porzeczki
100 g zagęszczonego słodzonego mleka
250 g śmietany 30%
3 łyżki likieru z czarnej porzeczki Cassis
3 łyżeczki żelatyny

Masa śmietankowa:
150 ml śmietany 30%
100 g zagęszczonego słodzonego mleka
3 łyżki likieru z czarnej porzeczki Cassis
2 łyżeczki żelatyny

Dodatkowo:
opakowanie ciastek typu „delicje” o smaku malinowym lub jagodowym
50 - 100 g białej czekolady
garść czerwonych porzeczek
garść czarnych porzeczek
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤