Chrupiące tosty francuskie

Przepis


1 1/2 szklanki płatków kukurydzianych
1/2 szklanki cukru
4 łyżeczki cynamonu
3 jajka
1/2 szklanki kremówki
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
truskawki
syrop klonowy
8 kromek chleba tostowego
Kromki chleba pokrój w słupki. Truskawki umyj i pokrój. Płatki zmiel , np. możesz to zrobić wałkiem do ciasta.
W misce połącz ze sobą zmielone płatki, cukier i cynamon. W osobnej misce połącz ze sobą jajka, mleko, śmietankę i ekstrakt waniliowy.
Każdy kawałek chleba namocz w mleku, a następnie obtocz w płatkach. Smaż na maśle na złoty kolor.
Tosty przełóż na talerze. Podawaj z truskawkami i syropem klonowym.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤