Ciasto jaglano-ryżowe z borówkami

Przepis


Składniki
150 g kasza jaglana
150 g masło
200 g mąka ryżowa
50 g mąka kokosowa
2 łyżeczki soda oczyszczona
sok z połowy cytryny
2 szt jajko
4 łyżki erytrol lub inne słodziwo
100 g borówka amerykańska lub inne owoce
Porcje:
Sposób przygotowania
Kaszę prażymy w garnku, aż czuć będzie orzechowy zapach. Zalewamy 2,5 szklanki gorącej wody i gotujemy z erytrolem, aż kasza się rozgotuje.
Do kaszy dodajemy sok z cytryny, masło i jajka. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąki i sodę. Mieszamy dokładnie.
Tak przygotowane ciasto wykładamy do formy lub foremek. Na wierzch lub do środka wkładamy owoce. Pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut.

@Justyna
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤