Rafaello migdałowe z ajerkoniakiem

Przepis


Rafaello migdałowe z advocaatem
Składniki:
Biszkopt:
7 dużych jajek
200g cukru
230g mąki pszennej (użyłam tortowej)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki aromatu migdałowego
Do nasączenia:
200ml wody
sok z 1/2 cytryny
2 łyżeczki cukru pudru
Krem:
500ml mleka
1 opakowanie cukru wanilinowego 16g
3-4 łyżki cukru
2 budynie śmietankowe bez cukru
1 szklanka advocaata (lub ajerkoniaku) w temperaturze pokojowej
350g masła w temperaturze pokojowej
100g wiórków kokosowych
100g płatków migdałowych
Wierzch:
100g wiórków kokosowych
1 łyżka masła
1 łyżka cukru
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤