Brownie z białą czekoladą i owocami

Przepis


Składniki:

100g gorzkiej czekolady
50g białej czekolady
150g
4 jajka
200g brązowego cukru
100g cukru kryształu
200g mąki
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
garść orzechów włoskich

Przygotowanie:

W rondelku rozpuszczamy pokrojone masło. W rozpuszczonym maśle roztapiamy tabliczkę gorzkiej czekolady.

Do miski wbijamy jaja, dodajemy oba rodzaje cukru, szczyptę soli i ubijamy na jasną i sztywną masę.

Do obitych jaj dodajemy masę czekoladową, mieszając powoli szpatułką.

Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia wsypujemy do ciasta czekoladowego i dokładnie, ale delikatnie mieszamy.

Do masy dodajemy posiekaną białą czekoladę oraz posiekane orzechy.

Całość przelewamy do wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 40 minut.
@Jakub
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤