Ciasto Jamajka
źródło inspiracji: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/03/ciast…
Przepis
SKŁADNIKI:
biszkopt:
4 jajka,
1/2 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki cukru,
2 łyżki kakao,
1 budyń czekoladowy Dr. Oetker,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli.
krem straciatella:
200 ml śmietanki 30%,
1 łyżka cukru pudru,
1 śmietan fix Dr. Oetker,
50 g posiekanej gorzkiej czekolady.
do nasączenia biszkoptu:
ok. 10 łyżek rozcieńczonego syropu lub soku wiśniowy,
dodatkowo:
4-5 bananów,
1 galaretka cytrynowa,
1 galaretka pomarańczowa,
do posmarowania bananów sok z cytryny lub syrop z pigwy,
do dekoracji starta gorzka czekolada.
Skomentuj inspiracje: