Czekoladowy pudding Chia z musem bananowym

Przepis


Składniki na dwie salaterki

mleko migdałowe, sojowe, krowie 200 ml
nasiona Chia 3 -4 łyżeczki
kakao 2 łyżki
gorzka czekolada
dojrzałe banany 2
sok z cytyny 2 łyżki
owoce np. borówki
Przygotowanie

Nasiona Chia zalewam mlekiem, dodaję kakao energicznie mieszam, aby pozbyć się grudek. Odstawiam na 2-3 godziny do napęcznienia, mleko z Chia mieszam co jakiś czas. Owoce myję, pozostawiam na durszlaku. Banany miksuję na gładko blenderem, dodaję sok z cytryny. Czekoladę siekam na mniejsze kawałki. Do słoiczków lub szklanek warstwami przekładam mieszankę Chia naprzemiennie z bananami, a na wierzch układam świeże owoce. Całość posypuję wiórkami czekoladowymi.

Smacznego,
@Paulina
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤