Ciasto kruche z owocami i budyniem

Przepis


Ciasto kruche

5szkl mąki pszennej
1 szkl cukru
3 żółtka
1,25 margaryny (1cała i 1/4 kostki)
łyżka śmietany
2 łyżeczki pr do pieczenia

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,wstawić do lodówki na 45-60min.

Nadzienie

dowolne owoce (mogą być mrożone)
2 budynie śmietankowe z cukrem
0,75 l mleka

Rabarbar pociąć na mniejsze kawałki.Ciasto podzielić na 2 części,jedną zetrzeć na blaszkę,docisnąć,wyłożyć owoce.
Na mleku ugotować budyń.Ciepły wylać na owoce,na to zetrzeć drugą część ciasta.
Wstawić do piekarnika na 180C i piec ok 50 min.
@Anna
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤