Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami

Przepis


Składniki (8 porcji):
Ciasto:

1 szklanki mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki kokosowej/drobnych wiórków
75 g oleju kokosowego/masła
3 łyżki miodu
1 duże jajko
Krem jaglany:

100 g kaszy jaglanej
250 ml mleka roślinnego (lub wody)
100 g orzechów laskowych
3 łyżki kakao niesłodzonego
3 łyżki mleczka kokosowego
szczypta cynamonu
2 łyżki miodu
+ do posmarowania 3 łyżeczki domowego dżemu niesłodzonego (ewentualnie np. Łowicz 100% owoców) – najlepiej kwaskowatego dla zrównoważenia słodkiego kremu
Dekoracja:

2 łyżki migdałów w płatkach
10 pokruszonych orzechów włoskich
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤