Torcik ze świeżej mięty i malin

Przepis


Przygotować galaretkę malinową wg instrukcji na opakowaniu i pozostawić do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder. Miętę opłukać , przełożyć do blendera. Dokładnie zmiksować. Żelatynę 10 g – rozpuścić w 100 ml wody.W większej misce wymieszać jogurt, ubitą śmietanę, zmiksowaną miętę, barwnik spożywczy ( można pominąć) oraz żelatynę. Wstawić do lodówki. W tym czasie maliny opłukać. Połowę zmiksować lub rozgnieść widelcem, połączyć z galaretką ( ja użyłam tylko połowy przygotowanej galaretki). Masło rozpuścić. Ciasteczka rozgnieść lub zbledować. Połączyć z masłem. Na dno naczynia ułożyć masę z ciastek następnie zieloną masę miętową. Na wierzch ułożyć pozostałe maliny i zalać tężejąca galaretką. Wstawić do lodówki na 2-3 godzinki. Smacznego:)
@Agnieszka
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤