deser "Owocowy duet"

Przepis



4 dojrzałe owoce kiwi
200 ml śmietany kremówki + 1 łyżeczka cukru pudru
1 śmietanfix
300 gramów truskawek
2 łyżki cukru pudru


Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na plastry (3 odstawiamy do przystrojenia), ucieramy na pure (użyłam blendera Aura marki Russell Hobbs), dodajemy 1 łyżkę cukru pudru, mieszamy, przekładamy do miseczki.





Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i usztywniaczem.




Truskawki pozbawiamy szypułek (3 sztuki odstawiamy do przystrojenia), miksujemy z 1 łyżką cukru pudru, przekładamy do miseczki.




Pucharki wypełniamy w 1/3 musem kiwi, potem delikatnie układamy warstwę śmietanki, całość zalewamy delikatnie musem truskawkowym, przystrajamy owocami, schładzamy w lodówce.

następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤