Orzechowe kule

Przepis


Orzechowe kule
masło 1/4 kostki
mleko 2/3 szklanki
mleko w proszku granulat 1 szklanka
cukier 3 łyżki
kasza manna 4-5 łyżek
orzechy mielone włoskie 1 szklanka
ponadto do obtaczania mielone orzechy, lub migdały, wiórki kokosowe wg uznania.
W garnuszku zagotować mleko,dodać cukier, masło rozpuścić.
Dodać kaszę manną błyskawiczną gotować do 3 minut, cały czas mieszając.
Mleko w proszku, dodać mieszać do całkowitego rozpuszcza, na koniec dodać mielone orzechy. Zdjąć z palnika.
Pozostawić do ostudzenia. Masła będzie gęstnieć z czasem studzenia.
Formować dłońmi małe kulki, które należy obtoczyć. Przechowywać w lodówce, po 2-3 godzinach chłodzenia, są gotowe.
@Paulina
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤