Mus z gorzkiej czekolady z malinami

Przepis


Składniki:
200 g czekolady gorzkiej 78%
300 ml śmietany 30%
2 żółtka
2 łyżki mleka

300 g malin
100 g ksylitolu

Wszystkie składniki znajdziecie tutaj


Przygotowanie:
Maliny miksujemy z ksylitolem i przelewamy do 4 miseczek (użyłam słoiczków). W misce ubijamy śmietanę na sztywną pianę, w osobnej miseczce ubijamy żółtka. W kąpieli wodnej z mlekiem rozpuszczamy czekoladę, następnie łączymy z ubitymi żółtkami. Wszystko delikatnie mieszając łączymy ze śmietaną. Mus czekoladowy przelewamy na wcześniej przygotowane maliny - słoiczki wstawiamy do lodówki na 1h przed podaniem. Mus możemy udekorować np startą czekoladą i świeżymi malinami albo mięta.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤