Babeczki owsiano - jaglane z rabarbarem

Przepis


Składniki (12 babeczek):

3/4 szklanki mąki jaglanej
3/4 szklanki płatków owsianych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
4 łyżki ksylitolu/cukru
1/2 szklanki mleka
1 jajo
3 łyżki oleju kokosowego
6 lasek rabarbaru


Przygotowanie:
Płatki owsiane należy zmielić w młynku na mąkę. W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej misce mokre. Łączymy całość delikatnie mieszając widelcem. Dodajemy, umyty wcześniej i pokrojony w drobną kostkę rabarbar. Mieszamy i nakładamy do foremek na muffiny, do 3/4 wysokości. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut (najlepiej sprawdzić przed wyjęciem patyczkiem - jeśli wyciągniecie suchy tzn. że babeczki są upieczone). Nie wyrosną Wam tak jak tradycyjne muffiny bo nimi nie są...można powiedzieć są bardziej "ciężkie" i zbite.
@Magdalena
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤