Sernik czarno biały z pianką

Przepis


Składniki na ciasto:


3 szk mąki tortowej
1 szk cukru pudru
5 żółtek
25 dag margaryny
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
1-2 łyżeczki mielonej wanilii, lub ziarenka wanilii z jednej laski


1. Szybko zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i schłodzić w zamrażalniku przez ok 30-40 minut.

Składniki i dodatki do ciasta znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl.

Masa serowa:


1 kg sera, dwu krotnie mielony
1 szklanka cukru pudru
3 żółtka
6 łyżek wiórków kokosowych
4 łyżki roztopionego masła
1 olejek cytrynowy lub migdałowy
1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
10 dag kandyzowanej papji, żurawiny, mango lub moreli


1. Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać ser, roztopione i wystudzone masło, mąkę z wiórkami kokosowymi oraz olejek, nadal ucierając.

2. Na formę zetrzeć na tarce jedną część wystudzonego ciasta. Nałożyć równo masę serową, a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.

3. Piec w tem.180C przez 1 godzinę. Po godzinie pieczenia na wierzch równo rozprowadzić masę z białek i kokosu, zapiekać razem ok. 10-15 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤