Babeczka z wisieńką
źródło inspiracji: http://www.cookingclassy.com/2014/05/black-forest…
Przepis
Babeczka
3 uncje słodko-gorzkiej czekolady , drobno posiekanej
1/3 szklanki niesłodkiego proszku kakaowego (zwykłego lub przetworzonego w Holandii)
3/4 szklanki gorącej wody
3/4 szklanki mąki chlebowej
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 szklanki + 2 łyżki oleju rzepakowego
2 duże jajka
2 łyżeczki białego octu
1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Napełnianie i uzupełnianie
1 1/4 szklanki nadzienia z ciasta wiśniowego , sklep kupiony lub domowy
1 1/2 szklanki ciężkiej śmietany
1/4 szklanki cukru pudru
Drobno posiekana czekolada lub prawdziwa czekolada posypka , do dekoracji
Skomentuj inspiracje: