Czekoladowe naleśniki na lawendowym zabajone

Przepis


Ciasto naleśnikowe:

• ½ szkl. mąki pszennej,
• 2 czubate łyżki kakao,
• 1 szkl. Prosecco,
• 1 łyżka oleju kokosowego,
• 2 łyżeczki cukru,
• Szczypta soli.

Nadzienie:

150 g śmietankowego serka (Mascarpone lub Almette),
200 ml śmietany 30%,
3 łyżki miodu akacjowego,
Sok i skórka otarta z jednej cytryny,
4 płatki żelatyny.


Zabajone:
200 ml śmietany 30%,
5 kwiatów lawendy,
2 żółtka,
2 łyżki cukru,
1/5 szklanki Prosecco.


Do podania:

1 szkl. owoców jagodowych,
kwiaty lawendy,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤