Babeczki z jeżynami

Przepis


Składniki

W przypadku babeczek:
1 3/4 szklanki mąki
1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
1/2 szklanki kwaśnej śmietany (użyłem pełnego tłuszczu)
1/2 szklanki mleka (użyłem całości)
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 duże białka jaja w temperaturze pokojowej
1 kij (4 uncje) niesolonego masła, stopiony
1 szklanka cukru pudru
* Skórka z jednej cytryny (około 2 łyżeczek do herbaty)
W przypadku Buttercream Blackberry:
1 szklanka jeżyn

2 łyżki soku z cytryny
2 pałeczki (8 uncji) niesolonego masła, BARDZO miękkie
1/2 łyżeczki soli (nie pomijaj!)
4 szklanki cukru cukierniczego (więcej w razie potrzeby), przesianego
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤