Lody arbuzowe
źródło inspiracji: http://kblog.lunchboxbunch.com/2011/05/watermelon…
Przepis
Kochanie tłumaczenie bezpośrednio z google translator więc z góry przepraszamy za jakość :)
2 1/4 szklanki zamrożonych kostek arbuza
1/2 szklanki wody +
2 łyżki syropu klonowego
1 duża cytryna, wyciskany (sok z limonki działa również bardzo dobrze! Użyć 2 limonki)
1 świeży banan
wersja strong na imprezę z Margaritą : dodać 2 strzałów tequil
pikantna wersja: kilka kresek proszku cayenne w blenderze
Dekoracja: kilka plasterków arbuza - ze skórką - zamrożonego. Dodać kilka plasterków limonki lub cytryny też.
Wskazówki: Dodaj wszystkie składniki do blendera - plus 1/4 szklanki wody. Rozpocząć mieszanie. Dodać więcej wody w zależności od potrzeby w celu dokładnego mieszania.
Skomentuj inspiracje: