Brownie z borówkami

Przepis


Potrzeba jest mieć:
2 tabliczki gorzkiej czekolady (najbardziej gorzkiej, 70% np.)
Ciekawe po co na w większości opakowań czekolad zastosowano system "otwórz-zamknij".Zamykaliście kiedyś czekoladę po otwarciu? Dziwny jest ten świat.
200 g masła- cała kostka, a co se bedziemy żałować
4 jajka
100 g mąki
200 g cukru (można więcej ale będzie słodkie nieprzytomnie)
opakowanie borówek amerykańskich (jakieś 200 g, ale część zeżarłam w trakcie, więc dałam mniej)
Czekoladę z masłem rozpuszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą i pilnujemy żeby się nie zagotowało.Mieszamy, nie oblizujemy łyżki! Tak robią tylko ci, którzy silnej woli nie mają za grosz.
Jajka ubijamy mikserem stopniowo dodając mąkę i cukier. Taką masę wlewamy do czekolady i mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzchu układamy borówki.
Pieczemy w 200 st. Zwykłe brownie piecze się króciutko, jakieś 15-20 minut, ale tutaj, w związku z obecnością borówek, trochę dłużej.Załóżmy że około 30 minut.
Zdążycie cośtam w międzyczasie.Np ujebać całą kuchnie w czekoladzie.
Smacznego życzę.Jakoś sobie trzeba humor poprawiać. Przemek- jutro przyjdzie brownie for you.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤