Biszkopt z truskawkami i galaretką

Przepis


3 jaja
4 łyżki cukru
2 kopiaste łyżki mąki pszennej tortowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 kg truskawek
2 galaretki truskawkowe


Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, delikatnie połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 22 cm, piec około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni, schłodzić.Na ostudzonym cieście poukładać truskawki, zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w 0,4 litra wody, wstawić do lodówki do zastygnięcia.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤