Sernik z brzoskwiniami

Przepis


Składniki:
450 g twarogu sernikowego
2 jajka
1/2 szkl ksylitolu
1 budyń śmietankowy
2 świeże brzoskwinie
oraz tortownica o śred. 16 cm

Przygotowanie:
Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i wyjmujemy pestki a następnie kroimy owoce w kostkę, odkładamy. Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jajka i ksylitol, miksujemy. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i mieszamy łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy połowę ciasta, na ciasto wykładamy połowę pokrojonych brzoskwiń. Na owoce wykładamy resztę ciasta oraz resztę brzoskwiń. Blaszkę z sernikiem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Studzimy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny sernik dekorujemy wg uznania.
@Slodko
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤