Tort waniliowo-malinowy

Przepis


Składniki
Biszkopt
7 jajek
127 g mąki tortowej
45 g mąki ziemniaczanej
203 g cukru
szczypta soli
Krem waniliowy
500 ml śmietany kremówki
300 g sera mascaropne
4-5 łyżek cukru pudru
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Krem malinowy
200 ml śmietany kremówki
100 g serka mascaropne
2 łyżki cukru pudru
200 g malin
2 łyżki cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki żelatyny spożywczej
Frużelina malinowa
500 g malin *
4-5 łyżek cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
3 łyżeczki żelatyny
Nasączenie
200 ml wody mineralnej niegazowanej
2-3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru
5 łyżek wódki
Krem waniliowy do tynkowania
350 ml śmietany kremówki
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

Zobacz również te inspiracje:

następna inspiracja ➤