Fale Dunaju z wiśniową pianką

Przepis


Składniki(blaszka 23/33):
ciasto:
mąka pszenna 2 szklanki,
jajka 3 szt,
cukier 150 g,
mleko 150 ml,
olej 150 ml,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
mleko 2 łyżki,
kakao 2 łyżki,
wiśnie z syropu 350 g,

wiśniowa pianka:
śmietanka 30% 1 litr,
galaretka wiśniowa 3 opakowania,
cukier puder 4 łyżki,
woda wrząca 1 szklanka,

masa:
mleko 400 ml,
budyń 1 opakowanie (40 g),
cukier 2 łyżki,
sok z cytryny 2 łyżki,
masło 200 g,

polewa:
czekolada mleczna 100 g,
czekolada gorzka 100 g,
mleko 4- 5 łyżek,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤