Serowy torcik charlotte z truskawkami

Przepis


Składniki:

Warstwa serowa:
650g twarogu sernikowego z mascarpone Président
400g śmietany 30%
6 łyżek cukru
100ml mleka
6 łyżeczek żelatyny
kilka kropel aromatu waniliowego

Warstwa serowo - truskawkowa:
300g twarogu sernikowego z mascarpone Président
600g świeżych truskawek
1 galaretka truskawkowa
4 łyżki cukru pudru
100ml wody
3 łyżeczek żelatyny
100g śmietany 30%

Mus truskawkowy:
300g świeżych truskawek
3 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
1/3 szklanki wody

Dodatkowo:
12-14 sztuk okrągłych biszkoptów
120g podłużnych biszkoptów
200g świeżych truskawek
bita śmietana
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤