Ciasto czekoladowo wiśniowe

Przepis


składniki(blaszka 23/33):
biszkopt:
jajka 5 szt,
mąka pszenna 1 szklanka,
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki,
cukier 1 szklanka,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
kakao 2 łyżki,
sól szczypta,

warstwa wiśniowa:
wiśnie wydrylowane 500 g,
galaretka wiśniowa 3 szt,
woda 3,5 szklanki,

masa czekoladowa:
mleko 500 ml,
cukier kryształ 3 łyżki,
budyń czekoladowy 1 opakowanie,
masło 200 g,
cukier puder 5-7 łyżek,

polewa:
masło 100 g,
cukier 80 g,
mleko 3 łyżki,
kakao 3 łyżki,

dodatkowo:
wiórka kokosowe do dekoracji,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤