TRÓJKOLOROWE CIASTO TRUSKAWKOWE / BEZ PIECZENIA

Przepis


Składniki na kwadratową blaszkę 18 x 18 cm


Masa z mascarpone:

125 g mascarpone
150 ml śmietanki 30 %
2 i 1/2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka żelatyny
30 ml wrzątku
Masa Jogurtowo Truskawkowa:
300 ml jogurtu gęstego w temp. pokojowej
3 łyżki musu truskawkowego
2 i 1/2 łyżki cukru pudru
2 i 1/2 łyżeczki żelatyny
40 ml wrzątku
Mus truskawkowy:
320 g truskawek
2 łyżki cukru pudru (jeśli są bardzo słodkie truskawki, możemy cukier pominąć)
1 i 1/2 łyżeczki żelatyny
30 ml wrzątku
Dodatkowo:
300 g herbatników
1/3 opakowania mini biszkopcików Andante
50 ml letniej wody z cytryną
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤