Ciasto Cuszima

Przepis


Biszkopt jasny:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Biszkopt kakaowy
6 jajek
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa budyniowa:
1/2 l mleka
2 budynie waniliowe
250 g masła
4 łyżki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego

Masa truskawkowa:
1/2 kg truskawek
3 galaretki truskawkowe

Masa śmietankowa:
1/2l śmietany kremówki (36%)
1 czerwona galaretka
2 łyżki cukru pudru
Polewa
130 g masła
5 łyżek cukru pudru
3 łyżki kakao
2 łyżki wody
1 łyżka żelatyny
5 łyżek kwaśnej śmietany
Dodatkowo
1 paczka okrągłych biszkoptów


Składanie ciasta
Biszkopt kakaowy
Masa budyniowa
1/2 masy truskawkowej
Biszkopty
1/2 masy truskawkowej
Masa śmietankowa
Biszkopt jasny
Polewa


następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤