Kostka alpejska

Przepis


Składniki(blaszka 23/33):
Biszkopt:
jajka 4 szt,
kakao 2 łyżki,
mąka pszenna 0,5 szklanki,
cukier 3/4 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,

masa:
suche beziki 200 g,
masa kajmakowa z puszki 510 g,
masło 300 g,
kawa proszek 1 łyżeczka,

bita śmietana:
śmietanka 30% 640 ml,
żelatyna 1 łyżka,
cukier puder 1-2 łyżki,
zimna woda do pokrycia żelatyny,

do nasączenia:
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki,
woda gorąca ok 0,5 szklanki,

dodatkowo:
dżem z czarnej porzeczki 1 mały słoik,
czekolada mleczna 50 g,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤