Kostka alpejska
źródło inspiracji: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2019/06…
Przepis
Składniki(blaszka 23/33):
Biszkopt:
jajka 4 szt,
kakao 2 łyżki,
mąka pszenna 0,5 szklanki,
cukier 3/4 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
masa:
suche beziki 200 g,
masa kajmakowa z puszki 510 g,
masło 300 g,
kawa proszek 1 łyżeczka,
bita śmietana:
śmietanka 30% 640 ml,
żelatyna 1 łyżka,
cukier puder 1-2 łyżki,
zimna woda do pokrycia żelatyny,
do nasączenia:
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki,
woda gorąca ok 0,5 szklanki,
dodatkowo:
dżem z czarnej porzeczki 1 mały słoik,
czekolada mleczna 50 g,
Skomentuj inspiracje: