Ciasto Pofalowane Z Rabarbarem

Przepis


Składniki na blaszkę 23 x 23 cm


ciasto:
250 g mąki pszennej tortowej
160 g masła
130 g cukru
4 jajka kl L
esencja waniliowa
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z malutkim czubkiem
3 czubate łyżeczki kakao
4 łyżki mleka
masa budyniowa:
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g
2 i 1/2 łyżki cukru
2 i 1/2 szkl mleka
100 gr masła
polewa czekoladowa z żelatyną:
50 g masła
1/4 szkl cukru pudru
1 łyżka mleka
1 czubata łyżka kakao
1/2 łyżeczki żelatyny + 15 ml zimnej wody
dodatkowo:
3-4 łodygi rabarbaru
wiórki kokosowe do obsypania po wierzchu (nie konieczne)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤