orzeźwiające ciasto miętowo-czekoladowe

Przepis


Składniki:
na biszkopt:

3 jajka
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
2 łyżki kakao
szczypta soli
2 łyżki oleju
2 łyżki zimnej wody
łyżeczka proszku do pieczenia
na masę brzoskwiniową:
1 opakowanie cytrynowej galaretki (tutaj zobaczcie galaretki bez dodatku cukru:)
słoiczek dżemu brzoskwiniowego
na galaretkę miętową:
2 opakowanie galaretki agrestowej
150 g miętowych landrynek (na przykład takich: klik)
na mus miętowo-czekoladowy:
200 g czekolady z miętowym nadzieniem
100 g czekolady gorzkiej
330 ml kremówki
dodatkowo:
paczka biszkoptów z kakaową plamką
wiórki czekoladowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤