Sernik Cappuccino

Przepis


Na spód:
320 g mąki pszennej typ 650
100 g mąki pełnoziarnistej
1/2 łyżeczki soli
3 g suszonych drożdży (ok 1/2 opakowania)
250 ml wody letniej w temperaturze ok 40 st C
1,5 łyżki oliwy z oliwek

Na sos Bolognese:

200 g koncentratu pomidorowego Pudliszki
1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina typu Bordeaux
500 g mielonej wołowiny
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku

Na marynatę do mięsa:
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 łyżeczka mielonej kolendry
szczypta suszonego oregano
szczypta mielonego pieprzu
1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej


1 Marchewka
1 średni korzeń pietruszki
1 szalotka
1 łyżeczka masła
1 liść laurowy

Dodatkowo :

1 żółta papryka
1 mała cebula
kilka świeżych pieczarek
marynowane jalapeno
świeża bazylia
mozzarella w kulce
tarty parmezan
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤