Prosty deser z kremem z ciecierzycy

Przepis


SKŁADNIKI
300 g ciecierzycy – najlepiej sprawdzi się ugotowana (jeśli użyjesz konserwowej, wtedy wybierz ciecierzycę z małą zawartością soli)
70 g daktyli (suszone)
1 łyżka wiórków kokosowych
2 łyżki kakao (najlepiej świeżo zmielone ziarna kakaowca – polecam ze sklepu ymt24.pl, tutaj link: https://ymt24.pl/kakao-ziarno-250g-vivio)
5 łyżek wybranego mleka roślinnego (ewentualnie wody)
kilka kropel soku z cytryny
1 łyżeczka cukru waniliowego lub kilka kropel ekstraktu waniliowego
Dodatkowo:

kilka kruchych ciasteczek lub herbatników (użyłam wegańskich herbatników)
ok. 150 g dżemu (użyłam brzoskwiniowego)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤