SZPINAKOWO BANANOWE CIASTO Z GOTOWANYM SEREM I MASCARPONE

Przepis


Ciasto:

3 duże jajka
1 i 1/2 szkl mąki pszennej
3/4 szkl cukru
1/2 szkl oleju
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g zamrożonego
jeden 200 g banan, bardzo dojrzały
esencja waniliowa
dżem z czarnej porzeczki
Masa serowa:
400 g sera twarogowego, kremowego
1/4 szkl cukru
80 g masła
2 jajka kl M
60 ml mleka
3 łyżki budyniu bez cukru waniliowego
Masa z mascarpone:
100 ml słodkiej śmietanki
125 g mascarpone
2 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny fix deserowej i trochę gorącej wody do niej
około 3-4 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤