SERNIK Z KASZY JAGLANEJ Z BRZOSKWINIAMI I KOKOSEM

Przepis


SKŁADNIKI
300 g kaszy jaglanej (1,5 szklanki)
500 ml mleka roślinnego
100 g jogurtu (sojowego lub kokosowego)
150 g margaryny roślinnej
1 puszka mleczka kokosowego (tylko twarda część)
80 g cukru
2 łyżki cukru waniliowego
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżki proszku budyniowego
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka soku z cytryny
starta skórka z połówki cytryny
50 g rodzynek (można pominąć)
1/4 łyżeczki kurkumy
Dodatkowo:

kilka herbatników lub innych ciasteczek na spód (równie dobrze można zrobić sernik bez ciasteczkowego spodu, ja użyłam wegańskich herbatników)
brzoskwinie z puszki (5 – 6 połówek)
kilka kostek gorzkiej czekolady
3 łyżki kokosu + 1 łyżka cukru
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤