Delicja

Przepis


Ciasto:
8 białek
3 żółtka
1 szklanka cukru
200 g (ok 1,75 szklanki) drobno posiekanych orzechów włoskich
1 szklanka wiórków kokosowych
2 pełne łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Masa chałwowa:
300 g miękkiego masła
250 g chałwy waniliowej lub orzechowej (dałam orzechową z kawałkami orzechów)
5 żółtek
1,5 szklanki mleka
0,5 szklanki cukru
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka cukru waniliowego

Dodatkowo:
16 biszkoptów kakaowych typu "kocie języczki"
150 ml mocnej kawy
30 ml likieru kawowego (lub kieliszek wódki, jeśli akurat nie mamy likieru)
2 galaretki pomarańczowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤