Ciasteczka warszawskie (słoneczka) w wersji bez jajek

Przepis


SKŁADNIKI
Ciasto:

275 g mąki pszennej
100 ml oleju (użyłam rzepakowego)
50 g cukru
50 ml mleka roślinnego
1 łyżka płatków owsianych + 3 łyżki gorącej wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta kurkumy
Krem:

300 ml mleka roślinnego
1 opakowanie proszku budyniowego (waniliowy)
2 łyżki mąki jaglanej lub kokosowej
100 g oleju kokosowego (polecam ze sklepu ymt24.pl – https://ymt24.pl/oleje-kokosowe)
3 łyżki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
Dodatkowo:

marmolada
kokos i/lub posiekane orzechy do obtoczenia
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤