Czekoladowe ciastka z pieprzem i kremem owocowym

Przepis


SKŁADNIKI
Ciasto:

200 g mąki (pszennej)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki mleka roślinnego
70 ml oleju
40 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
30 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1/4 łyżeczki czarnego pieprzu (najlepiej świeżo zmielony, polecam ze strony ymt24.pl – https://ymt24.pl/pieprz-czarny-ziarnisty-50g)
1/4 łyżeczki imbiru (mielonego)
Krem:

300 ml mleka roślinnego
100 g owoców (mogą być mrożone), użyłam mieszanki truskawek, borówek i malin (świetnie sprawdzą się również: ananas, brzoskwinie, jeżyny, wiśnie, śliwki)
40 g cukru
1 łyżka oleju kokosowego (20 g)
1 łyżka mąki ziemniaczanej lub mąki z tapioki
3 łyżki mąki kokosowej lub mąki jaglanej
3 łyżki proszku budyniowego
2 łyżki wiórków kokosowych
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤