Pszczele ule z kremem ajerkoniakowym-czeski przysmak bez pieczenia

Przepis


SKŁADNIKI

MASA NA ULE

-200g orzechów włoskich
-200g biszkoptów
-1 cukier waniliowy
-100g cukru pudru
-80g masła
-4 łyżki mleka
-1 łyżeczka kakao


KREM

-3 żółtka
-1 cukier waniliowy
-3 łyżki pudru
-4 łyżki mleka
-200g masła
-2 łyżki wódki

SPODY (można je zastąpić małymi okrągłymi biszkoptami)

-200g mąki
-70g cukru pudru
-75g masła
-1 jajko
-łyżeczka cukru waniliowego
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-szczypta soli

DODATKOWO DO DEKORACJI

-1 czekolada deserowa
-dowolne ozdoby np małe perełki
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤