Pszczele ule z kremem ajerkoniakowym-czeski przysmak bez pieczenia
źródło inspiracji: http://smaki-katriny.blogspot.com/2019/03/pszczel…
Przepis
SKŁADNIKI
MASA NA ULE
-200g orzechów włoskich
-200g biszkoptów
-1 cukier waniliowy
-100g cukru pudru
-80g masła
-4 łyżki mleka
-1 łyżeczka kakao
KREM
-3 żółtka
-1 cukier waniliowy
-3 łyżki pudru
-4 łyżki mleka
-200g masła
-2 łyżki wódki
SPODY (można je zastąpić małymi okrągłymi biszkoptami)
-200g mąki
-70g cukru pudru
-75g masła
-1 jajko
-łyżeczka cukru waniliowego
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-szczypta soli
DODATKOWO DO DEKORACJI
-1 czekolada deserowa
-dowolne ozdoby np małe perełki
Skomentuj inspiracje: